Izvor: B92, 17.Jan.2009, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Automobil-bomba kod vojne baze

Kabul -- Jedan američki vojnik i četiri avganistanska civila poginula su u eksploziji automobila-bombe u blizini američke vojne baze i nemačke ambasade u Kabulu.

U saopštenju snaga SAD navodi se da je u samoubilačkom napadu ranjeno šest američkih vojnika, kao i jedan američki civil. Avganistansko Ministarstvo unutrašnjih poslova je saopštilo da su poginula četiri civila, a 19 ranjeno.

Četrnaest ranjenih civila prebačeno je u bolnicu, a jedna osoba je preminula >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na putu do zdravstvene ustanove.

Portparol nemačkog Ministarstva spoljnih poslova u Berlinu izjavio je da je nekoliko radnika ambasade povređeno, kao i da je zgrada znatno oštećena.

Bombaš samoubica aktivirao je eksploziv na putu oivičenom visokim betonskim zidovima, koji prolazi između nemačke ambasade i logora Egers, sedišta američke jedinice zadužene za obuku avganistanske vojske i policije.

Predsednička rezidencija i sedište Ujedinjenih nacija u Avganistanu smešteni su odmah iza kamp Egersa.

U sukobima u Avganistanu tokom 2008. život je izgubilo više od 5.000 ljudi, od čega 2.000 civila, što tu godinu čini najtežom od svrgavanja talibanskog režima 2001. godine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.