Izvor: Danas, 09.Apr.2016, 17:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Autobus pao u reku, 23. mrtvih u Peruu

Lima - U saobraćajnoj nesreći koja se danas dogodila na jugoistoku Perua poginule su 23 osobe, kada je vozač autobusa, pokušavajući da izbegne čeoni sudar sa kamionom, sleteo s puta i pao u reku, saopštila je lokalna policija.

Prema rečima načelnika policije Horhea Pastora, u toj nesreći, do koje je došlo na putu između Kuska i Puerto Maldonada, je povređeno 35 putnika.

Prvi rezultati istrage pokazali su da je kamion prešao u suprotnu traku, a vozač autobusa >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << je, da bi izbegao sudar,skrenuo s puta, ali je izgubio kontrolu nad vozilom i autobus je pao niz liticu visoku 20 metara u reku Mapako.

Većina putnika u autobusu išla je iz Puerto Maldonada u Kusko da bi glasali na sutrašnjnim predsedničkim izborima. U Peruu je izlazak na izbore obavezan, a za one koji ne glasaju predviđene su novčane kazne, preneo je AP.

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

Peru: U saobraćajnoj nesreći poginule 23 osobe

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 09.Apr.2016

Najmanje 23 osobe poginule su u subotu na jugoistoku Perua kada je autobus sleteo sa puta i pao u reku, pokušavajući da izbegne kamion koji mu je išao u susret, saopštile su peruanske vlasti...U nesreći koja se dogodila na autoputu između Kuska i Puerto Maldonada povređeno je 35 osoba, rekao je...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.