Izvor: Blic, 09.Dec.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Autobus pao u provaliju

Autobus pao u provaliju

Najmanje 18 osoba je poginulo, a 14 ih je lakše i teže povređeno u teškoj saobraćajnoj nesreći na severu Bugarske. Kako je 'Blicu' rečeno u našoj ambasadi u Sofiji, među poginulima i povređenima nema državljana Srbije.

Nesreća se dogodila u četvrtak oko 18 časova, kada je u lokalni autobus u gradu Bjala, koji je prevozio radnike i đake, udario kamion natovaren žitom. Posle sudara, autobus je pao u korito reke Jantra, a za njim >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i kamion. Među poginulima je 15 žena i tri muškarca. U gradu je juče proglašena petodnevna žalost. Četiri osobe su i dalje u kritičnom stanju, a među njima su sedmogodišnja devojčica i vozač autobusa. Policija je saopštila da je vozač kamiona, kome su najverovatnije otkazale kočnice, uhapšen.

Zbog guste magle, spasioci su tokom noći između četvrtka i petka pretraživali teren. Gusta magla onemogućila je i angažovanje helikoptera za transport teško povređenih u bolnice u Sofiji. Vlada u Sofiji je za danas zakazala vanrednu sednicu i očekuje se da će proglasiti dan nacionalne žalosti. Zbog nesreće je i premijer Sergej Stanišev skratio posetu Portugaliji. Bjala se nalazi na 50 kilometara južno od Varne, na obali Crnog mora.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.