Austrijska vlada i kancelar Kurc položili zakletvu

Izvor: BKTV News, 18.Dec.2017, 14:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Austrijska vlada i kancelar Kurc položili zakletvu

Nova austrijska vlada položila je danas zakletvu pred predsednikom Aleksanderom van der Belenom.

Vladu čine Narodna partija (OVP) i Slobodarska stranka (FPO), a vodi je najmlađi kancelar u Austriji i svetu Sebastijan Kurc (31).

Polaganje zakletve proteklo je uz brojne proteste u Beču od kojih je jedan održan i ispred kancelarije predsednika.

Foto: Tanjug/AP/Ronald ZakPoliciji je bilo prijavljeno devet demonstracija koje su organizovane na različitim >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << delovima centra grada, da bi se povorke na kraju spojile u centru, na trgu Heldenplac, nedaleko od sedišta vlade i predsednika zemlje.

Na proteste su pozvali Udruženje studenata, udruženje đaka, brojne levičarske organizacije, među kojima su bile i one najekstremnije čiji su učesnici došli, i pored zabrane, zakamuflikranog lica.

Učesnici demonstracija, kojih je bilo više hiljada, uzvikivali su parole protiv učešća desničarske FPO u novoj vladi i upozoravajući da se time "vraća fašizam" u Austriju.

Foto: Tanjug/AP/Ronald ZakMoglo se čuti i da se protiv te vlade treba boriti na ulicama, strajkovima sve dok ne bude svrgnuta.

Policija je, zbog protesta uvela zonu zabrane pristupa oko vladinih zgrada u centru Beča, a tu zonu obezbeđuje oko 1.500 policajaca.

Počela predizborna kampanja u Rusiji, za izbore određeno 256 miliona evra

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.