Austrijska policija kritikuje mađarske vlasti: Odbijaju saradnju

Izvor: Vesti-online.com, 05.Sep.2015, 09:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Austrijska policija kritikuje mađarske vlasti: Odbijaju saradnju

Direktor policije pokrajine Burgenland Hans Peter Doskocil kritikovao je danas mađarske vlasti jer ne dozvoljavaju dalju vožnju autobusima iz Mađarske do pograničnog mesta Nikelsdorf.

- Kako se odvija situacija i zbog trenutno haotičnog stanja, može se računati na sve i svašta - kazao je Doskocil agenciji APA.

Tokom noći, nakon što je bio poznat očekivani broj izbeglica, austrijska policija pokušala je da razgovara sa mađarskim vlastima.

- Bili >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << smo na mađarskoj strani u Hegješhalomu, gde smo pokušali da autobuse preusmerimo ciljano tamo gde na izbeglice čekaju naši vozovi, gde smo uspostavili prihvatne centre i gde stoje naši autobusi za dalji prevoz. To je odbijeno od mađarskih kolega - kazao je Doskocil.

On je dodao da je tokom noći bilo situacija kada preko centra za policijsku saradnju nisu dobijane nikakve informacije.

- Tada nam je obećano da možemo obaviti razgovor sa kolegama na mađarskoj strani, ali je on bio bez rezultata. Oštro su odbili da dolazeće autobuse možemo da preusmeravamo u Austriju - rekao je Doskocil.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Austrija propušta izbeglice Nemcima

Izvor: Vesti-online.com, 06.Sep.2015, 07:45

Više od 4.000 izbeglica stiglo je na austrijsku granicu iz Mađarske i taj broj bi tokom dana mogao biti udvostručen, pa i utrostručen, saopštila je austrijska policija...- Najveći problem predstavlja to što Mađari nakon provere sa Budimpeštom ne dozvoljavaju da naši autobusi uđu na njihovu...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.