Austrija: Zabrana boravka za ustašu

Izvor: Vesti-online.com, 19.Maj.2019, 11:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Austrija: Zabrana boravka za ustašu

"Muškarac koji je u subotu uhapšen u Blajburgu zbog nacističkog pozdrava dobiće zabranu boravka u Austriji", najavljeno je iz policije.

Radi se o 48-godišnjem državljanu Hrvatske, koji je, na kraju skupa na Lojbaškom polju, podigao ruku u znak nacističkog pozdrava.

Policija ga je odmag uhapsila i prebacila u zatvor u Klagenfurt, kazao je agenciji APA portparol policije pokrajine Koruška Rajner Dionisio.

On je najavio da će, nakon zaključenja postupka >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << vezano za nacistički pozdrav, protiv njega biti izrečena zabrana boravka u Austriji.

- Čim izađe iz zatvora mora odmah napustiti Austriju - objasnio je Dionisio.

Policija je ove godine posebnu pažnju posvetila zabranjenim ustaškim simbolima, pošto je od 1.marta počela primena nove liste zabranjenih simbola među kojima su i ustaški.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.