Austrija: Napadi u Beču, upozorenja, policija na nogama

Izvor: B92, 15.Mar.2018, 11:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Austrija: Napadi u Beču, upozorenja, policija na nogama

Beč -- Austrijska policija, nakon tri brutalna napada nožem nasred ulice u Beču, upozorena je na moguće terorističke napade.

U proteklih par dana izbeglice i Austrijanac egipatskog porekla napali su nožem jednu porodicu, jednog vojnika i policajca, zbog čega je Bečka služba za zaštitu ustavnosti i borbu protiv terorizma (LVT) izdalo upozorenje policiji.

Svim policijskim stanicama je upućena poruka u kojem LVT upozorava na opasnost novih napada. Posebno upozorenje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << upućeno je policajcima koji se bave turskim institucijama u Beču.

Naime, LVT strepi zbog poziva kurdske levičarsko ekstremističke organizacije preko interneta na "borbu u evropskim gradovima".

Mete napada su turske ustanove, kojih ima i u Beču, a motiv je osveta za opsadu kurdskog Afrina u Siriji.

Takođe i u vojsci je podignuto stanje pripravnosti u Beču, te su povećane mere bezbednosti.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

PANIKA u Beču: Serija brutalnih napada u centru grada, policija upozorava na TERORISTIČKE NAPADE

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Mar.2018

U vojsci je podignuto stanje pripravnosti u Beču, te su povećane mere bezbednosti..Austrijska policija, nakon tri brutalna napada nožem nasred ulice u Beču, upozorena je na moguće terorističke napade...U proteklih par dana izbeglice i Austrijanac egipatskog porekla napali su nožem jednu porodicu,...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.