Izvor: Blic, 30.Dec.2015, 21:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Austrija: Bombaški napad na džamiju

U austrijskom gradu Krems izveden je bombašški napad na džamiju "Masdžid Al Aksa", u kojem je pričinjena manja materijalna šteta, izjavio je zamenik predsednika istoimene fondacije Kemal Džajla.

On je za Anadoliju rekao da je eksplozivna naprava aktivirana u utorak uveče ispod prozora džžamije što je, kako je kazao, polomilo stakla na objektu, prenosi Kliks.ba.

- Eksplozivna naprava je aktivirana ispred džžamije. U napadu su polomljena stakla, nema povređenih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << niti poginulih. Pričinjena je materijalna šteta u visini 2.500-5.000 evra. Džžamija je otvorena 1998. godine, a do danas nismo imali skoro nikakvu neugodnost -rekao je Džajla.

Istakao je da nije poznato ko je izveo napad i dodao da je pokrenuta istraga.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.