Australijska policija zaplenila drogu vrijednu 190 miliona dolara

Izvor: JavneVesti.com, 11.Okt.2013, 14:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Australijska policija zaplenila drogu vrijednu 190 miliona dolara

Australijska policija zaplenila je više od 200 kilograma metamfetamina, čija je vrednost procenjena na 190 miliona dolara, izjavili su danas zvaničnici.


Droga je bila skrivena u gumama kamiona, dopremljenog iz Kine.

Australijska federalna policija saopštila je da su uhapšena tri muškarca iz Melburna nakon što je droga pronađena u isporuci iz Šangaja koja je u taj grad stigla 1. oktobra.

"Skrivena droga pronađena je tokom rendgenskog pregleda vozila", rekao je direktor regionalne Službe za carinsku i pograničnu zaštitu Grejem Krisohos.

Dvojica od trojice uhapšenih su radnici na pristaništu u Melburnu. Oni se suočavaju sa optužbama za uvoz i pokušaj posedovanja narkotika i ukoliko budu proglašeni krivima mogli bi biti osuđeni na doživotnu robiju.

Australijska policija je u proteklih nekoliko meseci izvršila više većih plenidbi narkotika.

Nastavak na JavneVesti.com...






Povezane vesti

Sidnej: Droga vredna 190 miliona dolara skrivena u gumama

Izvor: Večernje novosti, 11.Okt.2013

SIDNEJ - Australijska policija je danas saopštila da je zaplenila metamfetamin vredan oko 190 miliona američkih dolara, skriven u gumama kamiona dopremljenog iz Kine. Trojica stanovnika Melburna su uhapšena pošto je policija našla više od 200 kilograma narkotika u pošiljci iz Šangaja, koja je...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JavneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JavneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.