Australija želi da udalji migrante iz većih gradova

Izvor: NoviMagazin.rs, 09.Okt.2018, 09:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Australija želi da udalji migrante iz većih gradova

Australija razmatra mere prema kojima bi migranti nekoliko godina morali da žive u ruralnim i zabačenim područjima zemlje daleko od velikih gradova, saopštile su danas vlasti.

Australija, veliki kontinent koji je u velikoj meri slabo naseljen, ima godišnju stopu rasta stanovništva od 1,6 odsto, što je jedna od najvećih stopa prema podacima

Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD). Ta zemlja ima oko 25 miliona stanovnika.

Sidnej, Melburn i >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << jugoistočni deo Kvinslenda su urbane zone u kojima je brza stopa imigracije, izjavio je australijski ministar za urbanu infrastrukturu i demografiju Alen Tadž.

Prema njegovim rečima, pritisak na gradove koštao je prošle godine australijsku ekonomiju oko 15 milijardi tamošnjih dolara (9,2 milijardi evra). Koštaće još oko 40 milijardi australijskih dolara do 2030. godine, ako se ništa ne učini.

Do dolaska naseljenika iz Evrope krajem 18.veka, Australija je bila naseljena pretežno Aboridžinam. Od tada su na taj kontinent došli migranti iz celog sveta. Skoro polovina Australijanca je rođena u inostrantvu i ima barem jednog roditelja takođe rođenog van tog kontitenta.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

AUSTRALIJA IMA PLAN: Migrante nabiti u zabačene pustare daleko od gradova i civilizacije INAČE ĆE PRIVREDA PUĆI! (VIDEO)

Izvor: Kurir, 09.Okt.2018

SIDNEJ - Australija razmatra mere prema kojima bi migranti nekoliko godina morali da žive u ruralnim i zabačenim područjima zemlje daleko od velikih gradova, saopštile su danas vlasti.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.