Australija, uhapšen tinejdžer zbog planiranja terorističkog napada

Izvor: RTS, 09.Maj.2015, 09:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Australija, uhapšen tinejdžer zbog planiranja terorističkog napada

Australijska policija je uhapsila 17-godišnjeg tinejdžera i optužila ga da je planirao da aktivira tri bombe u Melburnu, saopštili su australijski zvaničnici.
Mladić je uhapšen juče posle podne u svojoj kući u predgrađu Melburna Grinvejl gde su pronađene eksplozivne naprave, izjavio je zamenik komesara australijske federalne policije Majk Felan, prenosi Tanjug.
Melburn je glavni grad >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << države Viktorija i drugi grad po veličini u Australiji.
U toj zemlji je prošlog meseca uhapšeno pet tinejdžera zbog sumnje da su planirali da izvedu teroristički napad tokom održavanja proslave povodom Dana veterana u Melburnu.
"Policija smatra da je strašno da tako mladi ljudi u našoj zajednici postaju toliko nezadovoljni i ogorčeni da razmišljanju o ugrožavanju života Australijanaca", rekao je Felan.
Tinejdžer koji je juče uhapšen u ponedeljak treba da izađe pred sud za maloletnike, prenose agencije.
Policija je saopštila da je istraga u toku i nije htela da kaže da li je taj incident povezan sa islamskim ekstremizmom, ali je potvrdila da nije povezan sa slučajem pet tinejdžera koji su uhapšeni prošlog meseca.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Policija uhapsila tinejdžera koji je planirao bombaške napade u Melburnu

Izvor: Blic, 09.Maj.2015

Australijska policija je uhapsila 17-godišnjeg tinejdžera i optužila ga da je planirao da aktivira tri bombe u Melburnu, saopštili su danas australijski zvaničnici...Mladić je uhapšen juče posle podne u njegovoj kući u predgrađu Melburna Grinvejl gde su pronađene eksplozivne naprave, izjavio...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.