Australija istražuje moguć kineski pokušaj špijunaže

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Nov.2019, 09:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Australija istražuje moguć kineski pokušaj špijunaže

Australija istražuje navode "da je Kina pokušala da u australijski parlament infiltrira jednog svog špijuna", saopštila je Australijska obaveštajna služba (ASIO).

Australijska agencija, koja, kako je sinoć preneo Rojters, retko objavljuje saopštenja, istakla je da ove navode ozbiljno istražuje.

Agencija je saopštenje izdala nakon što je australijska televizija objavila da je Kina navodno ponudila 679.000 dolara prodavcu luksuznih vozila Bou Nik Zaou da se kandiduje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za poslaničko mesto u federalnoj skupštini Australije.

Rojters prenosi da je Zao u martu pronađen mrtav u sobi jednog motela u Melburnu.

Kako prenosi Rojters, zvaničnici kineske ambasade u Kamberi nisu bili dostupni za komentar ove afere.

Direktor ASIO Majk Burdžis izjavio je da su zvaničnici agencije bili svesni ovih navoda i pre nego što su oni objavljeni na televiziji, i da ih istražuju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.