Australija: Ukinuta odluka da žene sa burkama sede odvojeno u parlamentu

Izvor: BKTV News, 20.Okt.2014, 13:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Australija: Ukinuta odluka da žene sa burkama sede odvojeno u parlamentu

Australijski parlament ukinuo je odluku da žene koje pokrivaju lice burkom i nikabom iz bezbednosnih razloga sede u odvojenom zastakljenom delu parlamenta.

Odluka je ukinuta nakon intervencije premijera Tonija Abota. On je kasnije otkrio da nije bio unapred obavešten o planiranoj „zabrani“.
On je tražio od predsednice Donjeg doma parlamenta Bronvin Bišop da preispita odluku kojom osobama sa pokrivenim licem više neće biti dozvoljeno da sede u odvojenim delovima >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << galerijama za javnost u Predstavničkom domu i Senatu australijskog Parlamenta.
Kontroverzni plan da žene s burkama i nikabom sede odvojeno od ostalih, u galeriji za javnost australijskog parlamenta, od 2. oktobra, pratila je žestoka debata o potencijalnim bezbednosnim rizicima od uspona ekstremista Islamske države na Bliskom istoku, prenela je agencija AFP.
Taj deo galerije za javnost australijskog parlamenta rezervisan je za bučnu školsku decu, tokom posete parlamentu.
Segreraciju su odmah osudile grupe za zaštitu ljudskih prava i protiv diskriminacije, a premijer je tražio da takva „sumnjiva“ odluka poslanika ponovo bude razmotrena.
Komesar protiv diskriminacije Tim Sotfomasen je rekao da je prvobitna odluka značila da su muslimanke različito tretirane u odnosu na nemuslimanke.
Izvor: BETA
The post Australija: Ukinuta odluka da žene sa burkama sede odvojeno u parlamentu appeared first on BK Televizija - BKTV News - Telefakt.

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Australija dozvolila nikab u Parlamentu

Izvor: SandzakPress.net, 20.Okt.2014

Svijet – Australija je odustala od kontroverznog plana da žene koje nose nikab ili burku sjede u zasebnim ostakljenim separeima prilikom prisustvovanja na sjednicama australskog Parlamenta. Odluka o odustajanju od navedenog plana je donesena u ponedjeljak nakon kritike javnosti. Odustajanje je uslijedilo...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.