Izvor: Mondo, 17.Sep.2018, 12:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Australija: Otkud šivaće igle u jagodama?!

Igle za šivenje pronađene su u jagodama u još dve australijske države, nakon ranijih slučajeva prošle sedmice. Supermarketi iz prodaje povukli jagode nekoliko proizvođača, a gajbe prolaze metal detektore.

Foto: MONDO/Milutin Vujičić

Iz policije je saopšteno da su muškarac iz Zapadne Australije i devojka iz Južne Australije prijavili da su u posljednja dva dana pronašli igle unutar jagoda.

Veruje se da se igle nalaze u jagodama sedam proizvođača, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << a vlasti građanima savetuju da pre jela raseku jagode.

Komesar policije u Kvinslendu Ijan Stjuart rekao je novinarima da nije poznato da li je u incident umešana jedna osoba ili više njih, te da je potrebno vreme kako bi se ispitao čitav lanac dobavljača.



Izvor: Youtube/Mark 1333

Potrošači u Kvinslendu prvi su prijavili da su pronašli igle u jagodama.

Policija Južne Australije savetovala je javnost da proverava pakovanja jagoda brenda "Mal's blek lejbl", nakon izveštaja o igli koja je juče pronađena u jednoj od jagoda u pakovanju.

Iz policije navode da nema izveštaja o povredama potrošača.

Ausralijski zdravstveni zvaničnici upozorili su u petak, 14. septembra, stanovnike Australije da pre upotrebe preseku svježe jagode koje kupe, nakon što je nekoliko ljudi pronašlo igle za šivenje skrivene unutar voća.

Upozorenje je izdato nakon što je korisnik Facebooka, Džošua Gejn na svom nalogu napisao da je njegov 21-godišnji prijatelj osetio jake bolove u stomaku.

Jedan devetogodišnji dečak prevezen je u bolnicu nakon što je zagrizao jagodu u kojoj se nalazila igla, ali je nije progutao, javio je Bi-Bi-Si.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Australijanci u strahu zbog igala u jagodama

Izvor: Beta, 17.Sep.2018

Australijanci i Novozelandjani su u strahu od jagoda u supermarketima u kojima su skrivene igle za šivenje.Proizvodjači se okreću detektorima metala, a australijska vlada pokreće istragu ne bi li se povratilo poverenje javnosti u popularno voće.Vlada države Kvinslend, gde su prošle nedelje najpre...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.