Izvor: B92, 15.Mar.2009, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Australija: Otkriveni imigranti

Sidnej -- Više od 50 ilegalnih imigranata nalazi se na putu za prihvatni centar na Božićnom ostrvu, nakon što su australijske vlasti prošle noći zaplenile njihov brod.

Ministar unutrašnjih poslova Bob Debas je izjavio da je brod ilegalno ušao u australijske teritorijalne vode. "Imigranti će provesti određeno vreme u centru na Božićnom ostrvu, dok se ne utvrdi u potpunosti njihov status i uslovi za eventualno dobijanje statusa izbeglice", rekao je Debas.

Svih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 54 imigranata, među kojima nema dece, dolaze iz Avganistana. To je drugi brod sa ilegalnim imigrantima koji su australijske vlasti zaplenile ove godine, dok je sedam brodova privremeno zaplenjeno u 2008. godini.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.