Aung San Su Ći na slobodi u novembru

Izvor: Blic, 25.Jan.2010, 11:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aung San Su Ći na slobodi u novembru

Liderka opozicije u Mjanmaru Aung San Su Ći biće oslobođena nakon isteka kućnog pritvora u novembru, najavio je ministar unutrašnjih poslova te države general major Maung O, ali kritičari ističu da će tada biti prekasno za nju da učestvuje na izborima.

Tri svedoka, koja nisu želela da budu imenovana, rekla su da je Maung O ovo rekao na sastanku sa lokalnim zvaničnicima 21. januara.

Ova informacija nije mogla odmah biti nezavisno potvrđena, ali su tri svedoka, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koja su prisustvovala sastanku, rekla da je izjava data pred nekoliko stotina lica u gradu Kjaukpadaung, udaljenom 565 kilometara severno od Jangona.

Su Ći, koja se proteklih 14 godina nalazi u pritvoru, osuđena je u avgustu prošle godine na dodatnih 18 meseci, jer je Amerikanac Džon Jetau nepozvan preplivao jezero i došao do njene kuće, zbog čega su analitičari ocenili da će naredni izbori u Mjanmaru biti namešteni. Incident se dogodio u maju 2009. godine, neposredno pre nego što je trebalo da istekne prethodno izrečena kazna kućnog pritvora za Su Ći.

Planirani izbori u Mjanmaru biće prvi koji su održani od 1990. godine i koje je osvojila stranka Su Ći, Nacionalna liga za demokratiju, ali je vladajuća vojna hunta osporila tu pobedu.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Oslobađanje Su Ći u novembru

Izvor: Glas javnosti, 25.Jan.2010

JANGON - Aung San Su Ći, lider mjanmarske prodemokratske opozicije, biće oslobođena iz kućnog pritvora u novembru, izjavio je, kako danas tvrde svedoci, ministar unutrašnjih poslova general-major Maung Oo, što znači posle ovogodišnjih izbora...Maung je na sastanku 21. januara sa lokalnim zvaničnicima...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.