„Atlantska flota će se suprotstaviti Vojno-pomorskoj floti Rusije“

Izvor: Vostok.rs, 03.Dec.2020, 16:56

„Atlantska flota će se suprotstaviti Vojno-pomorskoj floti Rusije“

Sjedinjene Američke Države će preimenovati Komandu američke flote u američku Atlantsku flotu, koju će preusmeriti na rešavanje zadataka povezanih sa suprotstavljanjem Vojno-pomorskoj floti Rusije u regionu, saopštio je sekretar Ratne mornarice SAD-a Kenet Brejtvejt.
„Kako bi se izborili sa jedinstvenim izazovima koji se javljaju na atlantskoj pozornici vojnih dejstava, preimenovaćemo Komandu flote u američku Atlantsku flotu i preusmerićemo naše pomorske snage u tom važnom regionu na njihov početni zadatak – kontrolisanje pomorskih puteva pristupa teritoriji SAD i naših saveznika“, rekao je Brejtvejt. Prema njegovim rečima, „Atlantska flota će se suprotstaviti Vojno-pomorskoj floti Rusije koja ponovo deluje odlučno i raspoređuje svoje snage bliže i bliže istočnoj obali SAD“.  

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.