Izvor: Blic, 17.Jan.2009, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ateistima u Đenovi odbijena reklama na autobusima

Italijanskim atestima odbijena je kampanja da na gradske autobuse stave natpis "nema Boga" nakon snažnog protivljenja konzervativnih političkih partija, izjavio je jedan od članova pokreta.

Oglas "Loša vest je da Bog ne postoji. Dobra vest je da vam nije potreban" trebalo je da bude oblepljeon na autobusima u Đenovi, odakle potiče katolički kardinal koji predvodi Italijansku biskupsku konferenciju.

Vilela je rekao da je "neobično što u zemlji gde su na autobusima >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << dozvoljene reklame koje prikazuju skoro gole žene u oskudnom vešu" ne mogu da se oglase ateističke reklame.

Zbog ateističkih poruka, pre par dana jedan vozač autobusa u Engleskoj odbio je da sedne u vozilo.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.