Atanasković: Pomagaćemo mladima da ostanu u zemlji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Maj.2021, 15:07

Atanasković: Pomagaćemo mladima da ostanu u zemlji

Regionalna konferencija privrednika, u organizaciji Studentske unije Ekonomskog fakulteta u Beogradu i uz podršku Ministarstva privrede, biće održana onlajn u nedelju, a resorna ministarka Anđelka Atanasković kaže da je cilj Ministarstva da stvarno podrži mlade i da je zato i dalo podršku održavanju konferencije.

"Želimo da podržimo mlade i da stvorimo ambijent koji bi omogućio da oni ostanu u zemlji, da svoju porodicu osnuju ovde i da ako je moguće vratimo u zemlju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << naše mlade koji su otišli u inostranstvo", rekla je ministarka za Tanjug.

Atanasković ističe da Ministarstvo privrede pokušava da najvećim delom sredstava koje ima, omogući privrednicima da što bolje posluju i da i mladi mogu da konkurišu za sredstva i pokušaju sa svojim poslovanjem.

"Ove godine imamo i jedan projekat koji se odnosi na mlade i na žene za koji smo izdvojili 100 miliona dinara bespovratnih sredstava. Taj projekat omogućava mladima koji imaju želju i ideje, da nešto urade sa svojim životom i u svojoj zemlji a mi im stojimo na raspolaganju za pomoć i da krenu u svoj biznis", naglašava ministarka.

Atanasković će otvoriti konferenciju, a očekuje se da će u radu učestvovati izvršna direktorka Aure Mila Litvinjenko, izvršni direktor Đenerali osiguranja Srbija Dragan Filipović, osnivač Mokrogorske škole menadžmenta Srđan Janićijević, direktorka za ljudske resurse MK grupe Marina Rakić i izvršna direktorka Sava Centra Kristina Mirosavljević.

Konferencija počinje u 18 časova, a zbog epidemiološke situacije izazvane kovidom-19 biće održana onlajn.

Zainteresovani mogu da se prijave putem sajta unija.rs gde će dobiti instrukcije za praćenje putem Jutjub kanala.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.