Asadove snage u ofanzivi na ID kod Palmire

Izvor: RTS, 20.Dec.2015, 14:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Asadove snage u ofanzivi na ID kod Palmire

Sirijska armija i Hezbolah pokrenuli su nove nove operacije kako bi isterali Islamsku državu iz područja oko drevnog grada Palimire u provinciji Homs, prenosi iranska agencija "Fars" pozivajući se na izvore sa bojnog polja.
"Sirijske vladine snage su snažno napale položaje Islamske države na planini El Tar i kod zapadnog ulaza u Palmiru ubile >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i ranile desetine ekstremista", naveo je izvor.

Agencija navodi da su ranije tokom dana sirijske snage odbile napad terorista na njihove položaje zapadno od Palmire.
Teroristi koji su krenuli u napad sa planine El Hajal su pretrpeli su, kako se navodi, velike gubitke kada su Sirijska vojska i Nacionalne odbrambene snage osujetile njihov napad u blizini Palmire i pokrenule kontranapad.
U odvojenoj akciji takođe u provinciji Homs, Sirijska vojska je osujetila napad Islamske države na vojne položaje kod sela Mahin in Havarin, ubivši više terorista i uništivši njihovo oružje i municiju, navodi Fars.
Očekuje se da velika akcija za oslobađanje same Palmire uskoro započne, a pre oslobađanja sirijske snage planiraju da prvo povrate kontrolu na oblastima u blizini grada.
Teroristi Islamske države su zauzeli Palmiru u maju ove godine i od tada su delimično razarali ovaj drevni grad, navodi Sputnjik.
Sirijska vojska i njeni saveznici rešeni du sa isteraju Islamsku državu iz provincije Homs, posebno iz Palmire koja je istorijski spomenik od velkog značaja, navodi ta agencija.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Napad Sirijske vojske na ID kod Palmire

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Dec.2015

Sirijska armija i Hezbolah pokrenuli su danas nove nove operacije u nastojanju da isteraju Islamsku državu iz područja oko drevnog grada Palimire u provinciji Homs prenosi iranska agencija Fars pozivajući se na izvore sa bojnog polja...Očekuje se da velika akcija za oslobađanje same Palmire uskoro...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.