Asad ponovo u javnosti - na molitvi u džamiji

Izvor: Press, 24.Jan.2013, 17:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Asad ponovo u javnosti - na molitvi u džamiji

Ovo je prvi put da se Asad pojavio u javnosti otkako je 6. januara održao govor u kom je odbacio pozive da ode s vlasti, ističući da neće pregovarati sa izdajnicima i poslušnicima Zapada.
Asad je u džamiji al-Afram stajao pored velikog muftije Ahmada Hasuna i ministra za verska pitanja Mohameda Abdela Setara, koji je ranije pozvao da se sutra, povodom tradicionalnih molitvi petkom, okupe milioni ljudi i pomole za bezbednost u zemlji.
"Molitve će se održati u petak u sirijskim >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << džamijama uz poziv da se vrati bezbednost u našu domovinu", rekao je Setar, javila je državna novinska agencija SANA, prenosi AFP.
Asadovi protivnici, od početka protesta protiv njegovog režima u martu 2011. godine, pozivaju na organizovanje masovnih protesta posle molitve petkom.
Istovremeno, opozicioni aktivisti tvrde da sirijska vojska i danas bombarduje delove Homsa, petog dana sukoba sa pobunjeničkim snagama u ovom centralnom gradu, gde je, kako se tvrdi, od nedelje ubijeno 73 ljudi.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.