Asad položio venac na Grob Neznanog junaka u blizini Kremlja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Mar.2023, 09:02

Asad položio venac na Grob Neznanog junaka u blizini Kremlja

Predsednik Sirije Bašar al Asad, koji boravi u radnoj poseti Moskvi, položio je danas venac na Grob Neznanog vojnika u blizini Kremlja.

Nakon polaganja venca od tamnocrvenih ruža, Asad je minutom cutanja odao počast poginulim vojnicima, preno je TASS.

Svečanost je propratio Specijalni vojni orkestar Počasne garde.

Događaju su prisustvovali i sirijski političari i vojnici.

Asad je juče doputovao u zvaničnu posetu Moskvi, u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pratnji velike delegacije ministara.

Na moskovskom aerodromu Vnukovo dočekali su ga specijalni izaslanik predsednika Rusije za Bliski istok i Afriku i zamenik ministra spoljnih poslova Mihail Bogdanov, ambasador Sirije u Rusiji Bašar Džafari i ruski ambasador u Siriji Aleksandar Jefimov.

Predsednik Sirije je došao u Moskvu da bi razgovarao sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.

Dvojica lidera su se poslednji put sastali septembra 2021. godine, kada je, takođe, predsednik Sirije došao u Moskvu.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Sastaju se, danas u Moskvi

Izvor: B92, 15.Mar.2023

Ruski predsednik Vladimir Putin razgovaraće danas u Moskvi sa sirijskim predsednikom Bašarom al Asadom, saopštio je Kremlj...Kako se navodi, u razgovoru će biti reči o izgledima za sveobuhvatno rešenje situacije u Siriji i oko nje, prenose RIA Novosti...Dvojica predsednika će razgovarati i o daljem...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.