Asad: Napad na Siriju nakon što je Zapad izgubio kontrolu

Izvor: RTS, 14.Apr.2018, 08:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Asad: Napad na Siriju nakon što je Zapad izgubio kontrolu

Bašar el Asad je u prvom reagovanju nakon napada SAD, Britanije i Francuske na Siriju rekao da su vazdušni udari usledili nakon što je Zapad shvatio da je izgubio kontrolu i kredibilitet u konfliktu.
Sirijski predsednik Bašar el Asad razgovarao je telefonom sa iranskim kolegom Hasanom Rohanijem.

Rekao je da napad koji su predvodile >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << SAD pojačava rešenost da se nastavi "borba i slamanje terorizma u svakom deliću nacije", prenosi Rojters.
Rohani je Asadu preneo da će Iran nastaviti da bude uz Siriju, "izražavajući uverenje da ta agresija neće oslabiti rešenost sirijskog naroda u ratu protiv terorizma. 
Sirijsko predsedništvo objavilo je danas video koji prikazuje sirijskog predsednika Bašara el Asada kako jutros stiže na posao, nekoliko sati nakon vazdušnih udara na čelu sa SAD u znak odgovora na navodni hemijski napad u Dumi.
"Jutro otpora", potpis je koji prati kratki video-zapis, distribuiran na Telegram fidu sirijskog predsedništva.
Kako javlja Rojters, Asad je na snimku u odelu sa kravatom i nosi aktentašnu dok ulazi u zgradu predsedništva.
Sjedinjene Američke Države, Velika Britanija i Francuska noćas su izvele vazdušne udare na Siriju, u kojima je pogođena i vazdušna baza zapadno od Damaska, u blizini granice sa Libanom.
Napad je pogodio i vojni depo u istočnom Kalamunu, severozapadno od Damaska, lokaciju u Masjafu 170 kilometara severno od prestonice.
Sirijski mediji su javili da je pogođen naučno istraživački centar u Damasku za koji Pentagon tvrdi da je korišćen za razvijanje i proizvodnju hemijskog i biološkog oružja, prenosi Rojters.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

„Jutro otpora“

Izvor: Vostok.rs, 14.Apr.2018

Administracija sirijskog predsednika objavila je video zapis sa predsednikom Bašarom Asadom posle napada SAD, Francuske i Velike Britanije.. . Snimak u trajanju od osam sekundi pokazuje kako sirijski predsednik ulazi u predsedničku palatu u Damasku i prolazi kroz hodnike.. . Kratak komentar glasi:...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.