Arhangelsk, eksplozija u zgradi Federalne službe bezbednosti

Izvor: RTS, 31.Okt.2018, 11:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Arhangelsk, eksplozija u zgradi Federalne službe bezbednosti

Muškarac koji se jutros razneo u eksploziji na ulazu Direktorata za region Arhangelska ruske Federalne službe bezbednosti (FSB) izvadio je eksplozivnu napravu iz torbe nakon čega je usledila detonacija. Pokrenuta istraga o terorizmu.
Tas prenosi izjavu portparola ruskog Antiterorističkog komiteta da su u eksploziji ranjena trojica pripadnika FSB-a.

"Prema preliminarnim podacima, osoba >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << koja je ušla u zgradu izvadila je neidentifikovani predmet iz torbe, koji je nešto kasnije eksplodirao u njegovim rukama. Kao posledicu toga, on je zadobio fatalne povrede", navodi ruska državna agencija.
Ruski Istražni komitet otvorio je istragu o terorizmu, izvestila je agencija RIA.
Kako Rojters prenosi pozivajući se na izveštaj Interfaksa, Istražni komitet je takođe saopštio da je osoba koja je detonirala bombu 17-godišnji stanovnik Arhangelska.
Prethodno je za Tas portparolka Direktorata FSB za region Arhangelska Jelizaveta Semušina kazala da osoba koja je ubijena nije bila zaposlena u tom Direktoratu.  
Guverner Igor Orlov je rekao da se "zločin desio unutra, u blizini ulaza u zgradu". 
Orlov je naveo da su zbog eksplozije pojačane mere obezbeđenja u svim tamošnjim javnim institucijama.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Raznio se bombom u ruskoj Federalnoj službi bezbjednosti

Izvor: Nezavisne Novine, 31.Okt.2018

ARHANGELSK - Muškarac koji se jutros raznio u eksploziji na ulazu Direktorata za region Arhangelska ruske Federalne službe bezbjednosti (FSB) izvadio je eksplozivnu napravu iz torbe nakon čega je uslijedila detonacija.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Eksplozija u sedištu ruske FSB, ima mrtvih i povređenih

Izvor: B92, 31.Okt.2018

Arhangelsk -- Sedamnaestogodišnji mladić detonirao eksplozivnu napravu na ulazu Direktorata ruske Federalne službe bezbednosti (FSB) na severu Rusije...Kako su ruski mediji preneli, muškarac koji se jutros razneo u eksploziji na ulazu Direktorata izvadio je eksplozivnu napravu iz torbe, nakon čega...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.