Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Avg.2020, 08:31

Argentina i Meksiko će zajedno proizvoditi vakcinu za Latinsku Ameriku

Argentina i Meksiko će proizvoditi i distribuirati u Latinskoj Americi, osim u Brazilu, buduću vakcinu protiv koronavirusa koju su zajedno ustanovili laboratorija AstraZeneka (AstraZeneca) i univerzitet Oksforf, izjavio je argentinski predsednik Alberto Fernandes (Fernandez).

"Laboratorija AstraZeneka je potpisala ugovor sa Fondacijom Slim o proizvodnji između 150 i 250 miliona vakcina sa celu Latinsku Ameriku, osim za Brazil, a biće na raspolaganju u prvih šest meseci 2021. >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << godine i ravnomerno raspoređena zemljama koje je budu tražile", rekao je Fernandes u sredu uveče.

Prema njegovim rečima, latino-američku proizvodnju vakcine protiv koronavirusa preuzimaju Argentina i Meksiko što će omogućiti brži i efikasniji pristup za ceo region.

Latinska Amerika i Karibi su najviše pogođeni koronavirusom. Na tom području je umrlo 225.596 osoba, dok je zaraženo pet miliona i 720.309 ljudi.

S druge strane, brazilska savezna država Parana odlučila je da testira i proizvodi novu rusku vakcinu, koju je nedavno najavio ruski predsednik Vladimir Putin.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Argentina i Meksiko proizvodiće vakcine za Latinsku Ameriku

Izvor: Nezavisne Novine, 13.Avg.2020

BUENOS AJRES - Argentina i Meksiko proizvodiće vakcinu Astra Zeneka protiv kovida-19 za većinu latinoameričkih zemalja, najavio je argentinski predsjednik Alberto Fernandes nakon sastanka s rukovodstvom kompanije koja je angažovana na projektu.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.