Arapska liga osudila priznavanje Jerusalima za prestonicu Izraela od strane SAD

Izvor: VOA, 10.Dec.2017, 18:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Arapska liga osudila priznavanje Jerusalima za prestonicu Izraela od strane SAD

Libanske bezbednosne snage su ispred američke ambasade u Bejrutu koristile vodene topove i suzavac da bi rasterale libanske i palestinske demonstrante koji protestvuju protiv odluke predsednika Donalda Trampa da prizna Jerusalim za glavni grad Izraela. Demonstranti u Berjutu su danas bacali  predmete na američku ambasadu i spaljivali lutke sa likom Donalda Trampa, kao i američke i izraelske zastave. Hiljade palestinskih izbeglica žive u Libanu. U Indoneziji gde živi najveća muslimanska populacija na svetu, hiljade demonstranata su u nedelju u glavnom gradu održale demonstracije ispred američke ambasade. Ranije je arapska liga održala vanredni sastanak ministara inostranih poslova u Kairu i osudila odluku predsednika Trampa da prizna Jerusalim za glavni grad Izraela. "Trampova odluka je opasan razvoj dogadjaja koji stavlja Sjedinjene Države u poziciju pristrasnog u korist okupacije i kršenja medjunarodnog zakona i rezolucija", navela je Arapska liga u saopštenju nakon tog sastanka. Ministri inostranih poslova su takodje apelovali na Savet bezbednosti UN-a da usvoji rezoluciju kojom se osudjuje Trampova odluka.

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Niki Hejli: Priznanje Jerusalima će pomoći bliskoistočnom mirovnom procesu

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Dec.2017

Ambasadorka SAD u UN Niki Hejli izjavila je danas da će odluka predsednika Donalda Trampa da prizna Jerusalim i preseli američku ambasadu pomoći mirovnom procesu na Bliskom istoku..."Čvrsto verujem da će pokrenuti stvari napred u mirovnom procesu", rekla je Hejli u izjavi za Si-En-En (CNN), ali...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.