Arapska liga jednoglasno odbacila Trampov “plan veka“

Izvor: RTS, 01.Feb.2020, 20:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Arapska liga jednoglasno odbacila Trampov “plan veka“

Na sastanku u Kairu Arapska liga odbacila je mirovni plan za Bliski istok predsednika SAD Donalda Trampa. Arapska liga navodi da plan neće dovesti do pravednog mira između Izraela i Palestine. Palestinska strana prethodno je odbila sporazum, prenosi RT.
Predstavnici zemalja članica Arapske lige sastali su se u glavnom gradu Egipta kako bi razmotrile Trampov "plan veka" i, kako se navodi, realistični put >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ka ostvarenju mira između Izraela i Palestine.

Palestinski predsednik Mahmud Abas je na sastanku rekao da će prekinuti sve veze sa Sjedinjenim Državama i Izraelom u vezi sa planom i da neće biti zapamćen kao "čovek koji je prodao Jerusalim".
Nakon "pažljivog razmatranja američke pozicije" Arapska liga je jednoglasno odbacila Trampov plan.
U zajedničkom saopštenju 22 zemlje članice navedeno je da plan američkog predsednika neće dovesti do mira, i da Liga neće sarađivati sa Trampom u sprovođenju plana.
Predsednik Sjedinjenih Država Donald Tramp objavio je na konferenciji za novinare svoj plan na 80 strana za "svetliju i prosperitetnu" budućnost Bliskog istoka, koji podrazumeva da Palestinci dobiju prestonicu u istočnom delu Jerusalima.
Planom se traži obustava izgradnje novih jevrejskih naselja, ali i da se prizna suverenitet Izraela nad velikim stambenim blokovima na Zapadnoj obali.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Arapska liga odbacila takozvani mirovni plan Donalda Trumpa

Izvor: SandzakPress.net, 02.Feb.2020, 00:46

Arapska liga potvrdila kako u potpunosti odbacuje takozvani mirovni plan američkog predsjednika Donalda Trumpa i da ga ni na koji način neće razmatrati, javlja Anadolu Agency (AA). U zajedničkoj izjavi Arapske lige, koja se danas vanredno okupila na nivou ministara vanjskih poslova u Kairu, glavnom...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.