Antraks ubio 1.000 irvasa u Sibiru

Izvor: Mondo, 26.Jul.2016, 20:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Antraks ubio 1.000 irvasa u Sibiru

Ruske vlasti su započele evakuaciju nomada koji čuvaju stada irvasa i stavile pod karantin deo regiona Sibira nakon što se u toj zoni pojavila bolest antraks od koje je uginulo više od 1.000 irvasa.

Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock

AP prenosi da je bakterijsko oboljenje koje je zabeleženo u Jamalo-Neneckom autonomnom okrugu prva je pojava antraksa u Rusiji za poslednjih 75 godina. Kancelarija guvernera tog okruga Dmitrija Kolubina objavila je da je u bolnici 13 ljudi, uključujući decu, a za 63 osobe se smatra da bi mogle da budu zaražene.

Čuvari irvasa su evakuisani u okružni glavni grad Salehard.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Antraks posle 75 godina medju irvasima, ruske vlasti evakuisale čobane

Izvor: Beta, 26.Jul.2016

Ruske vlasti evakuisale su nomade, čuvare irvasa i uvele karantin u delu Sibira jer je više od 1.000 irvasa uginulo od epidemije antraksa, opasne zarazne bolesti koja napada i stoku i ljude.Epidemija ove bakterijske bolesti u Jamalo-Neneckom autonomnom okrugu, prva je takva epidemija sa smrtnim slučajevima...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.