Izvor: B92, 22.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Anketa: SAD su na lošem putu

Vašington -- Većina Amerikanaca smatra da su SAD na lošem putu, pokazuju rezultati istraživanja.

Oni su objavljeni uoči godišnjeg obraćanja američkog predsednika Džordža Buša o stanju nacije. Većina ne veruje da republikanac Buš i demokrate, koji sada kontrolišu Kongres i s njim dele odgovornost za vođenje zemlje, mogu da sarađuju i zajedno rešavaju probleme, navodi se u rezultatima istraživanja agencije Asošijeted pres i AOL-a.

Istovremeno, Amerikanci >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << smatraju da je predsednik simpatičan, odlučan i snažan, ali 83 odsto ispitanika misli da je tvrdoglav.

Malo njih, oko 44 odsto, međutim, misli da je i pošten. Samo pre dve godine, 53 odsto građana je, prema rezultatima anketa, verovalo da je predsednik pošten.

Dve trećine Amerikanaca, njih 66 odsto, smatraju da je predsednik na lošem putu.

Irak i dalje izaziva najveću zabrinutost kod građana, a 65 odsto je onih koji smatraju da američki predsednik loše rešava taj problem.

Istraživanje je obuhvatilo 1.005 Amerikanaca i sprovedeno je telefonom između 16. i 18. januara.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.