Izvor: Blic, 06.Jan.2009, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Angola zatvorila granicu prema Kongu zbog ebole

Angola je zatvorila granicu sa Kongom kako bi sprečila širenje virusa ebole na svojoj teritoriji, javila je državna agencija Angop, prenose svetski mediji.



"Vlada Angole naložila je prekid kretanja na severoistočnoj granici", kako bi se sprečilo da stanovnici i šverceri dijamantima prenesu virus, javlja Angop. Ministarstvo je pokrenulo kampanju kako bi se stanovnici obavestili o načinima za sprečavanje širenja virusa.

Vlada Konga saopštila je 25. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << novembra da ima novih slučajeva ebole, od koje je, prema tadašnjim podacima, umrlo devet osoba, a 21 osoba je obolela.

Ebola je veoma zarazna bolest sa smrtnim ishodom u 50 do 90 odsto slučajeva. U Kongu se bolest pojavljivala već tri puta.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Angola zatvorila granicu zbog ebole

Izvor: B92, 06.Jan.2009

Luanda -- Angola je zatvorila granicu sa Kongom kako bi sprečila širenje ebole na svojoj teritoriji, javila je državna agencija Angop... "Vlada Angole naložila je prekid kretanja na severoistočnoj granici", kako bi se sprečilo da stanovnici i šverceri dijamantima prenesu virus, javlja Angop. Ministarstvo...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.