Izvor: B92, 10.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Angela Merkel stigla u SAD

Kroford -- Nemačka kancelarka Angela Merkel došla je u posetu predsedniku SAD Džordžu Bušu na njegovo imanje u Krofordu u Teksasu.

Njih dvoje će razgovarati o nizu spornih međunarodnih pitanja uključujući i status Kosova. Poziv Merkelovoj da dođe u posetu na privatnom ranču predsednika Buša, ocenjuje se kao izraz posebnog odnosa.

Merkelova je drugi visoki zvaničnik iz Evrope ove sedmice koji ima tretman posebnog gosta. Francuski predsednik Nikola Sarkozi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u sredu je zajedno s Bušom obišao dom u Virdžiniji prvog predsednika SAD Džordža Vašingtona.

"U Teksasu, kada pozovete nekoga u svoju kuću, to je izraz topline i poštovanja i to su osećanja koja gajim prema kancelarki Merkel", rekao je Buš nakon što je pozdravio nemačku kancelarku koja je do ranča došla helikopterom u pratnji supruga Joahima Zauera.

Kako je najavljeno u Vasingtonu i Berlinu, Merkelova i Buš će

razgovarati o problemu iranskog nuklearnog programa, situaciji u Iraku i Avganistanu, kao i o budućem statusu Kosova.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.