Ang su Ći 23. aprila prvi put u parlamentu

Izvor: NaDlanu.com, 09.Apr.2012, 13:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ang su Ći 23. aprila prvi put u parlamentu

JANGON, 9. aprila 2012. (Beta-AP) - Vodja mjanmarske opozicije Ang San Su Ći zauzeće poslaničko mesto 23. aprila, pošto je ovog meseca ostvarila istorijsku pobedu na izborima.

JANGON, 9. aprila 2012. (Beta-AP) - Vodja mjanmarske opozicije Ang San Su Ći zauzeće poslaničko mesto 23. aprila, pošto je ovog meseca ostvarila istorijsku pobedu na izborima.Stranka Su Ći Nacionalna lige za demokratiju osvojila je 43 mesta na izborima prvog aprila što će je učiniti glavnom opozicionom >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << strankom u mjanamarskom parlamentu, u kojem većinu imaju saveznici bivšeg vojnog režima.Potparol te stranke Njan Vin u ponedeljak je javio da je Su Ći primila zvaničan poziv da zauzme svoje mesto u donjem domu na idućem zasedanju skupštine, koje će se održati krajem meseca.Svetska javnost smatra izbore prekretnicom za Mjanmar kojim je pet decenija upravlja vojska, a njen najpoznatiji politički zatvorenik bila je Ang San Su Ći.

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.