Izvor: Blic, 29.Dec.2003, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Anarhisti napadaju Prodija

Anarhisti napadaju Prodija

RIM - 'Širak me je sinoć izgrdio i rekao da pored svih obaveza koje imam ne moram baš da otvaram i poštu, pogotovo u ovakvim vremenima, ali takav sam, volim da živim normalno', rekao je predsednik Komisije EU Romano Prodi okupljenim novinarima ispred njegove zgrade u centru Bolonje, pre odlaska na nedeljnu misu dan nakon atentata koji je alarmirao Italiju. Prodi je rekao da imajući u vidu sastav paket-bombe, oni koji su ga poslali nisu imali >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nameru da ga ubiju: 'Nije bilo ništa unutra što bi moglo da ubije. Kako je vatra planula, bacio sam paket na pod i vatra se ugasila odmah, ostavljajući trag gareži na tepihu i malo je oštetila pisaći sto, ništa više', objasnio je Prodi.

Supruga Romana Prodija je objasnila zašto pošiljku koja je bila adresirana na nju i u kojoj se nalazila paket-bomba, nije otvorila ona, već njen muž: 'Mislila sam da se radi o kaseti sa jedne biciklističke trke. Poznato je da je Romano veliki zaljubljenik biciklizma, stavila sam ga na sto, smatrajući da je za njega'. Ministar unutrašnjih poslova je izrazio uverenje da se iza serije napada na Prodija kriju anarhističke grupe. Da podsetimo, prošle nedelje su eksplodirale dve bombe u kontejnerrima koji su se nalazili u neposrednoj blizini zgrade gde stanuje Prodi. Prema mišljenju istražitelja Prodi se nalazi na meti anarhista jer se ne suprotstavlja politici pojedinih članica EU u oblasti ekonomije, poljoprivrede, odbrane i oštrih represivnih mera prema pripadnicima anarhističkih grupa. Ž. Pantelić

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.