Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Sep.2018, 21:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Amnesti internešenal osudio represiju u Venecueli

Međunarodna organizacija za zaštitu ljudskih prava Amnesti internešenal (Amnesty Internetional - AI) optužila je danas vlasti Venecuele za pogubljenja navodeći da je stopa kriminala u toj zemlji veća nego u nekoj zemlji u ratu.

Venecuela se nekoliko godina suočava s ekonomskom krizom, a oko 1,6 miliona građana je napustilo tu zemlju od 2015. godine.

AI je izrazila posebnu zabrinutost zbog nasilja pripadnika snaga bezbednosti nad delikventima u siromašnim četvrtima >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << većih gradova Venecuele.

"Državni funkcioneri s vojnim metodama redovno koriste prekomernu silu a u nekim slučajevima namerno ubijaju tokom bezbednosnih operacija", navodi se u izveštaju te organizacije objavljenom u Buenos Ajresu.

AI dodaje da je stopa ubistva u Venecueli tri puta veća nego u Brazilu, zemlji regiona, i da je opšta nesigurnost jedan od glavnih razloga što građani odlaze iz zemlje.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Amnesti osuđuje represiju i stopu kriminala u Venecueli

Izvor: N1 televizija, 20.Sep.2018

Međunarodna organizacija za zaštitu ljudskih prava Amnesti internešenal optužila je vlasti Venecuele za pogubljenja, navodeći da je stopa kriminala u toj zemlji veća nego u nekoj zemlji u ratu...Venecuela se nekoliko godina suočava s ekonomskom krizom, a oko 1,6 miliona građana je napustilo tu...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.