Amerikanci znaju više o big meku nego o Bibliji

Izvor: Blic, 15.Okt.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Amerikanci znaju više o "big meku" nego o Bibliji

Amerikanci znaju mnogo više o dodacima koji ulaze u sastav Mekdonaldsovog "big meka" nego o biblijskih deset zapovesti, izveštava agencija Rojters.

Anketa koju je obavila agencija "Kelton rišerč" pokazala je da je 80 odsto od hiljadu anketiranih u stanju da navede osnovne sastojke čuvenog hamburgera. Međutim, samo 60 odsto ih zna za najbitniju od deset zapovesti "ne ubij".

Njih 45 odsto pamti zapovest "poštuj oca i majku", dok ih čak 62 odsto zna da kiseli krastavčići ulaze u sastav "big meka".

Anketa je obavljena pred početak prikazivanja filma "Deset zapovesti" sa Eliotom Guldom koji će se u američkim bioskopima pojaviti 19. oktobra.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.