Amerikanci grade nove baze u Rumuniji i Bugarskoj

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Okt.2009, 13:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Amerikanci grade nove baze u Rumuniji i Bugarskoj

GRAFENVER - Pentagon će izdvojiti više od 100 miliona dolara za izgradnju novih vojnih baza u Rumuniji i Bugarskoj, piše list američke vojske "Starz end strajps" u svom evropskom izdanju. Izgradnja baze u Rumuniji, u koju će moći da se smesti 1.600 vojnika, koštaće 50 miliona dolara, a baze u Bugarskoj, koja će moći da primi 2.500 vojnika, iznosiće 60 miliona dolara.

Baza u Rumuniji trebalo bi da bude završena za dva meseca, dok baza u Bugarskoj treba da bude >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << otvorena 2011. ili 2012. godine.

Izgradnju baza će finansirati Amerika, ali će ih zajedno koristiti Amerikanci i armije zemalja na čijoj teritoriji će biti izgrađene.

Izgradnja baza u Rumuniji i Bugarskoj predstavlja deo globalne strategije premeštanja vojnika koja je počela da se sprovodi tokom prvih godina Bušove administracije, piše "Starz end strajps".

Cilj ove strategije je da se američki vojnici iz Nemačke premeste u istočnije države zato što bi održavanje baza u tim zemljama bilo jeftinije i što bi one tako bile bliže nemirnom Bliskom istoku.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Za izgradnju vojnih baza 110 miliona dolara

Izvor: Capital.ba, 19.Okt.2009

SOFIJA, Pentagon će uložiti 110 miliona dolara u izgradnju vojnih baza u Bugarskoj i Rumuniji, nakon što je administracija Baraka Obame nedavno odustala od projekta protivraketnog štita u Evropi, prenijeli su bugarski elektronski mediji pozivajući se na pisanje lista oružanih snaga SAD 'Stars end...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.