Amerika zabranila uvoz ruskog gasa, nafte i uglja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Mar.2022, 19:11

Amerika zabranila uvoz ruskog gasa, nafte i uglja

Američki predsednik Džozef Bajden uveo je potpunu zabranu uvoza ruske nafte, gasa i drugih energenata u Sjedinjene Američke Države.

On je rekao da taj potez znači da su SAD zadale "još jedan snažan udarac" Putinovom rukovodstvu, prenosi BBC.

Zabrana će obuhvatiti rusku naftu, tečni prirodni gas i ugalj, tvrde dve osobe koje su govorile za Blumberg pod uslovom da ostanu anonimne zbog oseltljivosti materije, pre nego što to bude zvanično saopšteno.

Odluka je doneta u konsultaciji sa evropskim saveznicima, koji se više od SAD oslanjaju na rusku energiju, rekao je jedan od sagovornika.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Amerika zabranila uvoz nafte iz Rusije

Izvor: VOA, 08.Mar.2022

Američki predsednik Džozef Bajden izjavio je da će Sjedinjene Države uvesti zabranu na uvoz nafte iz Rusije. "Zabranjujemo celokupan uvoz ruske nafte i gasnih energenata. To znači da ruska nafta više neće biti prihvatljiva u američkim lukama. Američki građani zadaće još jedan moćan udarac...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.