Amerika povlači osoblje iz ambasade na Kubi, upozorila građane da ne putuju u ovu zemlju

Izvor: BKTV News, 29.Sep.2017, 17:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Amerika povlači osoblje iz ambasade na Kubi, upozorila građane da ne putuju u ovu zemlju

SAD naredile su povlačenje oko 60 odsto osoblja iz ambasade u Havani zbog "specifičnih napada" na diplomate i upozorile američke građane da ne idu na Kubu.

Vest prenosi AP pozivajući se na neimenovane visoke zvaničnike.

Ambasada će prestati sa obradom viza i izdaće nova upozorenja za putovanje na Kubu, uz objašnjenje da su se neki napadi događali u kubanskim hotelima i da bi američki turisti mogli da budu izloženi riziku ako se tamo upute, prenosi Rojters.
>> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << />
Američke vlasti su, takođe, upozorile svoje građane da ne putuju na Kubu, nakon što se dvadesetak službenika Ambasade SAD u Havani i clanova njihovih porodica požalilo na oštećenje sluha izazvano takozvanim "zvučnim" napadima, zbog čega su mnogi od njih morali da se vrate u Ameriku na lečenje.

Kubanski ministar spoljnih poslova Bruno Rodriges preneo je pre tri dana američkom državnom sekretaru Reksu Tilersonu da vlada Kube nema nikakve veze sa neobjašnjivim "napadima" na zdravlje američkih diplomata, dodajući da Havana još nema dokaze kako bi objasnila šta se desilo.

Na sastanku u Vašingtonu, koji je održan na zahtev Kube i koji je prvi na tom nivou od stupanja na dužnost Donalda Trampa, Tilerson je naglasio da je Kuba dužna da zaštiti diplomate na svojoj teritoriji.

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Tilerson: Nastavljamo diplomatske odnose sa Kubom

Izvor: RTS, 29.Sep.2017

Amerika nastavlja saradnju i diplomatske odnose sa Kubom, nakon što je Vašington naredio američkim diplomatama da napuste ambasadu u Havani, rekao je državni sekretar SAD Reks Tilerson. . Kako je prethodno preneo AP, pozivajući...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.