Amerika posrednik u sporu između Libana i Izraela

Izvor: B92, 25.Jun.2022, 23:44

Amerika posrednik u sporu između Libana i Izraela

Izraelski pregovarači sastali su se sa američkim posrednikom u nastojanju da se reši spor oko pomorske granice sa Libanom, saopštilo je izraelsko ministarstvo.

"Pregovaračkom timu su prenete najnovije informacije nakon posete američkog posrednika Libanu. Tom prilikom se razgovaralo i o formulisanju konstruktivnih pravaca za nastavak pregovora", navodi se u saopštenju ministarstva, prenosi Rojters.

Ministarstvo je saopštilo da će čuvati ekonomske i bezbednosne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << interese Izraela, ali namerava da "reši ovo pitanje u bliskoj budućnosti".

Spor između Izrael i Liban oko pomorske granice onemogućio je energetska istraživanja u delovima istočnog Mediterana koje dele te dve bliskoistočne države i mogao bi da pojača tenzije među njima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.