Amerika pokrenula veliku operaciju

Izvor: B92, 30.Jan.2024, 08:31

Amerika pokrenula veliku operaciju

Američka vlada pokrenula je poslednjih meseci veliku operaciju za borbu protiv sveprisutne kineske operacije hakovanja.

Operacija hakovanja je uspešno kompromitovala hiljade uređaja povezanih sa internetom, rekli su zapadni bezbednosni zvaničnici.

Američko ministarstvo pravde i Federalni istražni biro (FBI) tražili su i dobili zakonsko ovlašćenje za daljinsko onemogućavanje aspekata kineske hakerske kampanje, rekli su izvori Rojtersu.

Poznata kao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "Volt Typhoon", zlonamerna sajber aktivnost uznemirila je obaveštajne zvaničnike koji kažu da je to deo većeg napora da se kompromituje kritična infrastruktura Zapada, uključujući pomorske luke, provajdere internet usluga...

Takva kršenja bi mogla da omoguće Kini, kažu stručnjaci za nacionalnu bezbednost, da daljinski poremeti važne objekte u indo-pacifičkom regionu koji na neki način podržavaju ili služe američkim vojnim operacijama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.