Amerika odlučila! Odbačena tužba protiv Hrvatske!

Izvor: BKTV News, 29.Sep.2017, 17:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Amerika odlučila! Odbačena tužba protiv Hrvatske!

Okružni sud u Čikagu odbacio tužbu u predmetu u kojem se od Hrvatske traži odšteta od 3,5 milijardi dolara za navodno oduzetu imovinu Jevrejima, Srbima i Romima.

To je objavilo hrvatsko Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova, prenosi "Večernji list".

Tužba "Lalić i drugi protiv Republike Hrvatske", koja je pokrenuta krajem marta 2016. kojom se traži naknada za žrtve ustaškog režima, njihove naslednike i rodbinu, odbačena nakon četiri održana ročišta >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << u fazi rasprave o formalnim pretpostavkama za vođenje spora.

Hronika propadanja: Hrvatska je umrla - brojke ne lažu!

Iako je tužba odbačena pre rasprave o meritumu spora, Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova Hrvatske ponavlja da Republika Hrvatska, kako to jasno stoji i u Izvornim osnovama Ustava Republike Hrvatske, nije naslednik Nezavisne države Hrvatske, te da kao takva ne snosi i ne može snositi bilo kakvu odgovornost za zločine počinjene tokom tog razdoblja.

Privatnu tužbu grupa američkih građana pokrenula je protiv jedne države, članice Evropske unije.

Nikome ne popuštaju! Hrvatska ušla u diplomatski rat sa svim komšijama!

Pošto se proletos u medijima pojavila informacija o tužbi u Čikagu, američki advokat Džonatan Levi rekao je za Balkansku istraživačku regionalnu mrežu (BIRN) da je ona nevažeća i da je njegovim klijentima Lizabet Lalić i Bogdanu Kljaiću, čija se imena nalaze među podnositeljima tužbe, ukraden identitet.

Advokat zastupa dvoje klijenata u slučaju protiv Vatikana, od koga potražuju novac koji su ustaše položile u Vatikansku banku. On je rekao i da je najmanje još troje navodnih tužitelja umrlo i da pretpostavlja da ni oni nisu znali za tužbu. Prema njegvoim rečima, Lalićeva i Kljajić ne žele da tuže Hrvatsku, koja je po međunarodnom pravu država naslednica Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije.

PROČITAJTE SVE NAJNOVIJE VESTI!

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Amerika odbacila tužbu Srba: Hrvatska nije naslednik NDH

Izvor: Vesti-online.com, 29.Sep.2017

Okružni sud u Čikagu odbacio je tužbu o predmetu u kojem se od Hrvatske traži odšteta od 3,5 milijardi dolara za navodno oduzetu imovinu Jevrejima, Srbima i Romima. To je objavilo hrvatsko Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova, prenosi "Večernji list"...Tužba "Lalić i drugi protiv Republike...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.