Američki vojnici ubili 33 civila u Avganistanu

Izvor: N1 televizija, 12.Jan.2017, 13:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Američki vojnici ubili 33 civila u Avganistanu

Američka vojska u Avganistanu saopštila je da je istraga utvrdila da je 33 civila poginulo kada su u novembru snage SAD otvorile vatru na kuće tokom sukoba sa talibanima u severnoj oblasti Kunduz.

Istraga je sprovedena zbog tvrdnji da su civili poginuli u vazdušnim udarima koji su bili podrška avganistanskim i američkim snagama u selu Buz E Kandahari, čiji je zadatak bio eliminisanje dvojice lidera talibana.

Komandanti talibana su ubijeni u akciji, navodi AP. >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija <<

Istraga je utvrdila je 33 civila poginulo, dok ih je 27 ranjeno kada su vojnici odgovorili na vatru "talibana koji su koristili civilne kuće kao vatrene položaje".

Talibani su odlučili da se sakriju među civile i napadnu avganistanske i američke vojnike, izjavio je komandant snaga SAD u Avganistanu general Džon Nikolson.

Lokalne vlasti tvrde da su avganistanski i američki vojnici ubili u Buz E Kandahariju više od 50 osoba, uključujući žene i decu.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.