Američki razarač narušio rusku granicu

Izvor: Vostok.rs, 24.Nov.2020, 09:48

Američki razarač narušio rusku granicu

Američki ratni brod "Džon Mekejn" narušio je rusku granicu na jugu Primorske teritorije, saopštilo je Ministarstvo odbrane. „Veliki protivpodmornički brod Tihookeanske flote `Admiral Vinogradov` zaustavio je kršenje državne granice Ruske Federacije od strane razarača američke mornarice `Džon Mekejna` u zalivu Petra Velikog“, navodi se u saopštenju Ministarstva, prenose RIA Novosti. Precizira se da su Amerikanci prošli dva kilometra unutar ruske teritorije. Nakon toga, „Admiral Vinogradov“ je putem međunarodnog komunikacionog kanala upozorio strance na neprihvatljivost takvih postupaka. Takođe je navedeno da bi Rusi mogli da iskoriste manevarski nalet da proteraju uljeza. Posle toga, „Džon Mekejn“ je odmah prešao u neutralne vode i nije više pokušavao da uđe na teritoriju strane države. „Admiral Vinogradov“ nastavlja da nadgleda američki brod, a pristigla je i korveta „Savršeni“.

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Moskva: Američki razarač povredio rusku granicu

Izvor: RTS, 24.Nov.2020

Američki razarač "Džon Mekej" povredio je ruske pomorske granice nedaleko od Japanskog mora, a nakon upozorenja sa ruske strane vratio se u neutralne vode, saopštilo je rusko minstarstvo odbrane. . U saopštenju je precizirano da je ruski ratni brod "Admiral Vinogradov"...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.