Američki portal: Srpske diplomate u Libiji ubile su BOMBE PENTAGONA!

Izvor: Blic, 18.Mar.2016, 13:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Američki portal: Srpske diplomate u Libiji ubile su BOMBE PENTAGONA!

Uprkos negiranjima iz Pentagona, sve je više dokaza da su srpske diplomatske službenike u Libiji ubile američke bombe, navodi portal "Intersept" iz SAD.

Američki portal preneo je reči gradonačelnika Sabrate, grada u kojem su stradali Jovica Stepić i Slađana Stanković, službenici srpske ambasade u Libiji.

- Objekat na farmi u Sabrati bio je potpuno razoren, a svuda okolo su bila beživotna tela. Otišao sam u bolnicu i tamo video telo žene sa plavom kosom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << među žrtvama i posumnjao da bi mogla da bude državljanka Srbije koja je oteta. Video sam i telo muškarca koji nije izgledao kao Libijac ili Tunišanin. Tvrdnja da su Srbi stradali na nekom drugom mestu, a ne na lokaciji koja je bombardovana je malo verovatna - rekao je Husein Dvadi.

Tela Jovice i Slađane su dan nakon napada u Sabrati avionom prebačena u Tripoli.

Podsetimo, glavna meta američkog napada u Sabrati bio je Nuredin Šušani, terorista odgovoran za napade u Tunisu, i ujedno jedan od ključnih ljudi za regrutovanje boraca Islamske države u tom delu Libije.

"Intersept" je kontaktirao i brata ubijenog vozača Ambasade Srbije u Libiji Jovice Stepića, koji je potvrdio njihove tvrdnje.

- Nakon obdukcije patolozi su mi potvrdili da su Jovica i Slađana poginuli u bombardovanju - rekao je Velja Mišić, Jovicin brat i dodao da bi njih dvoje "vrlo verovatno bili spašeni da ih nisu ubile bombe SAD".

"Intersept" je preneo i izjavu Veljka Odalovića, sekretara u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije, koji je rekao da je Srbija od SAD dobila kontradiktorna saopštenja.

- Imali smo kontradiktorna saopštenja i informacije iz SAD. Posle napada, u prvoj razmeni informacija pitali smo ih da li su znali da su na toj lokaciji bili civili. Još nismo dobili definitivan odgovor, iako insistiramo. Očekujemo pun izveštaj od njih - rekao je Odalović.

Pročitajte još:

Podsetimo, Jovica i Slađana oteti su u 8. novembra 2015. godine u Sabrati, kada su bili na putu za Tripoli. Kolonu vozila, u kojoj je pored službenika bio i ambasador Srbije Oliver Potežica, prvo su presekli automobili sa otmičarima, koji su nakon napada na vozila srpske ambasade ispalili više hitaca iz automatskog oružja.

Kasnije je otkriveno da su otmicu izvršili pripadnici plemena Dabaši, koji su razvili tesnu saradnju sa Islamskom državom, što je "Blicu" potvrđeno iz izvora u Libiji.

Pročitajte još:

"Intersept" je zatražio odgovore od Pentagona, ali sve što su dobili jeste da se "radi na tome da se sve nove informacije prosleđuju srpskim vlastima". Pored toga, dodatnu sumnju na priču iz Vašingtona baca to što nema potvrde da su Amerikanci dobili dozvolu od libijskih vlasti da izvrše napad (kao što tvrde), i ako jesu - od koga su je dobili, s obzirom na to da je Libija rasparčana između tri vladajuće garniture koje tvrde da imaju legitimitet.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.