Američki policajci kleče u znak solidarnosti sa demonstrantima

Izvor: RTS, 01.Jun.2020, 12:53

Američki policajci kleče u znak solidarnosti sa demonstrantima

Pojedini policajci širom Sjedinjenih Američkih Država iskazali su klečanjem solidarnost sa demonstrantima koji protestuju zbog smrti Afroamerikanca Džordža Flojda.
Na društvenim mrežama su se pojavili snimci i fotografije na kojima se vidi kako policajci sa demonstrantima na ulicama kleče na jednom kolenu u znak sećanja na preminulog Džordža Flojda.

Takvi prizori viđeni su širom SAD >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << - u Njujorku, Flinutu, Koral Gejbelsu na Floridi, Santa Kruzu u Kaliforniji, Kamdenu u Nju Džersiju, Kanzas Sitiju i Fergusonu u Misuriju, Fargu u Severnoj Dakoti...
Pored klečanja, neki policajci su se čak pridružili protestima ili nosili transparente protiv nasilja. 

U Fargu je policajac snimljen sa transparentom "Svi smo mi jedna rasa... ljudska rasa".
Dvojica policajaca u Kanzas Sitiju, jedan Afroamerikanac, a drugi belac, fotografisani su kako drže transparent sa natpisom "Zaustavite policijsku brutalnost".
U Kamdenu su policajci nosili transparent "Stojimo u solidarnosti".

Demonstracije u SAD su pre šest dana izbile u Mineapolisu, gde je Afroamerikanac Džordž Flojd 25. maja preminuo prilikom hapšenja, kada mu je jedan od policajaca nekoliko minuta koleno držao na vratu, dok je ležao na zemlji vezanih ruku.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

ŠOK: Pevačica napadnuta, na nju bačen suzavac!

Izvor: Tracara.com, 01.Jun.2020

Juče smo pisali o protestima koji se održavaju širom Sjedinjenih Američkih Država zbog ubistva Afroamerikanca, a mnoge poznate zvezde su se digle glas i izašle na ulice. Jedna od njih je i Madison Beer, koja je prisustvovala protestima u Santa Moniki. Ona je sa protesta uživo izveštavala na...

Nastavak na Tracara.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.