Američki obaveštajci optužili Rusiju za mešanje u izbornu kampanju, Moskva negira

Izvor: RTS, 21.Feb.2020, 14:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Američki obaveštajci optužili Rusiju za mešanje u izbornu kampanju, Moskva negira

Američki obaveštajni zvaničnici rekli su poslanicima da se Rusija meša u izbornu kampanju 2020. godine. Iz Kremlja stiže odgovor da je to rezultat paranoje.
Republikanski saveznici Donalda Trampa u Predstavničkom domu doveli su u pitanje procenu zvaničnika Kancelarije za nacionalnu obaveštajnu službu prošlog četvrtka.

Oni su upozorili Odbor za obaveštajnu službu na poverljivom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sastanku da Rusija radi na tome da se baci sumnja na integritet glasanja zakazanog za 3. novembar, istovremeno pružajući podršku izboru Trampa za drugi četvorogodišnji mandat.
"Oni (Rusi) favorizuju jednog kandidata dok to rade", rekla je osoba koja je želela da ostane anonimna i dodala da su oni koji su o tome izvestili identifikovali tog kandidata kao Trampa.
Kremlj je saopštio da su navodi da se Rusija meša u predizbornu kampanju SAD rezultat paranoje i nemaju nikakve veze sa istinom.
"Ovo su više paranoične najave koje će se, na našu žalost, umnožavati kako se budemo približavali (američkim) izborima", rekao je novinarima portparol Kremlja Dmitrij Peskov, preneo je Rojters.
Pogledaj vesti o: Izbori,   Moskva

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Opet Jovo nanovo? Američki obaveštajci: Rusija se meša u izbore, pomaže Trampu

Izvor: B92, 21.Feb.2020

Američki obaveštajni zvaničnici upozorili su članove Kongresa SAD da se Rusija meša u kampanju za predstojeće predsedničke izbore kako bi pomogla reizbor Trampa..Ovo su izjavila tri neimenovana zvaničnika upoznata s razgovorom iza zatvorenih vrata...To upozorenje otvara pitanja o integritetu...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.