Američki nosači aviona u Persijskom zalivu (VIDEO)

Izvor: Mondo, 19.Maj.2019, 17:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Američki nosači aviona u Persijskom zalivu (VIDEO)

Američka mornarica je danas saopštila da je izvela vežbe u Arapskom moru s grupom nosača aviona, poslatom u Persijski zaliv radi suprotstavljanja navodnoj, nepreciziranoj pretnji Irana.

Foto: Tanjug/U.S. Navy via AP

Mornarica je ukazala na američku "spremnost da odgovori na pretnju", kao i da spreči konflikt i sačuva strateške interese SAD.

Vežbe su izvedene u petak i u subotu, navela je mornarica SAD.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<

Izvor: Youtube/Fox channel

Posle tvrdnji da Iran predstavlja sve veću pretnju na Bliskom istoku, Vašington je pre dve nedelje poslao u Persijski zaliv i bombardere, radi zaštite američkih vojnika i interesa SAD i njihovih saveznika u tom regionu.

Iran na pragu punog sukoba!

Situacija u vezi s Iranom ponovo se zaoštrila ovih dana, pošto su SAD objavile da postoji opasnost od te islamske republike, ne precizirajući o kojoj opasnosti je reč.

Iran je nedavno saopštio da će početi s povlačenjem iz sporazuma sa svetskim silama godinu dana nakon što je Amerika istupila iz nuklearnog dogovora.

Iranski predsednik Hasan Rohani rekao je da evropski lideri imaju rok od 60 dana da pronađu način da Iran zaštite od američkih sankcija ili će Teheran početi sa obogaćenjem iranijuma na nivou sa kojeg se može proizvoditi atomsko naoružanje.

EU je od Irana zatražila da poštuje međunarodni sporazum i da blok namerava da i dalje obavlja trgovinu sa Teheranom uprkos sankcijama SAD.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Američka mornarica izvela vežbe u Persijskom zalivu

Izvor: Beta, 19.Maj.2019

Američka mornarica je danas saopštila da je izvela vežbe u Arapskom moru s grupom nosača aviona, poslatom u Persijski zaliv radi suprotstavljanja navodnoj, nepreciziranoj pretnji Irana.Mornarica je ukazala na američku "spremnost da odgovori na pretnju", kao i da spreči konflikt i sačuva strateške...

Nastavak na Beta...

Američka mornarica izvela vežbe u Persijskom zalivu

Izvor: Danas, 19.Maj.2019

Američka mornarica je danas saopštila da je izvela vežbe u Arapskom moru s grupom nosača aviona, poslatom u Persijski zaliv radi suprotstavljanja navodnoj, nepreciziranoj pretnji Irana. Članak Američka mornarica izvela vežbe u Persijskom zalivu se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.