Američki državni tužilac: Bilo ozbiljnih nepravilnosti u zatvoru u kom se Epstajn ubio

Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Avg.2019, 21:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Američki državni tužilac: Bilo ozbiljnih nepravilnosti u zatvoru u kom se Epstajn ubio

Državni tužilac Vilijam Bar rekao je danas da je bilo "ozbiljnih nepravilnosti" u saveznom zatvoru u kojem je Džefri Epstajn oduzeo sebi život dok je čekao suđenje zbog optužbe za seksualnu zloupotrebu i podvođenje maloletnica.

Bar je na konferenciji u Nju Orleansu rekao da je ljut jer osoblje federalnog zatvora Metropolitan "nije uspelo adekvatno da osigura ovog zatvorenika".

"Sada ispitujemo ozbiljne nepravilnosti u ovom objektu koje su duboko zabrinjavajuće >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << i zahtevaju detaljnu istragu. FBI i generalni inspektorijat rade upravo to", rekao je Bar i dodao da će do detalja istažiti šta se dogodilo i "tu će biti odgovornosti".

Obdukcija je urađena juče, ali nije objavljen način na koji se Epstajn ubio.

Epstajn je ranije bio pod nadzorom zbog sumnje da može da počini samoubistvo, nakon što je pronađen u svojoj ćeliji sa modricama na vratu.

Zatvorenici koji su pod nadzorom su 24 sata podvrgnuti "direktnom, neprekidnom posmatranju", prema politici američkog Biroa za zatvore. Oni dobijaju odeću koja je otporna na suze i smešteni su u posebnim ćelijama u kojima nema nameštaja i predmeta, koje zatvorenici mogu iskoristiti za samoubistvo.

Nakon što je vraćen u svoju ćeliju, Epstajna je stažar trebalo da proverava na svakih pola sata, ali to nije izvršavano noć pre nego što se ubio, pisao je Njujork Tajms koji se pozivao na anonimni izvor iz zatvora.

On bio smešten u dobro obezbeđenom delu zatvora gde su smešteni zatvorenici visokog profila koji su odvojeni od običnih građana. Donedavno je tu bio meksički narko-bos Hoakin "El Čapo" Gusman.

Epstajnovom srmću prekinuto je njegovo krivično gonjenje koje je moglo da razotkrije sve njegove aktivnosti i veze sa slavnim ličnostima i predsednicima.

Ipak, Bar se zakleo da će se slučaj nastaviti "protiv svakog ko je bio Epstajnov saučesnik".

"Njegovi saradnici ne bi trebalo da budu opušteni. Žrtve zaslužuju pravdu i one će je dobiti", rekao je Bar.

Epstajn, finansijer koji je optužen za seksualnu zloupotrebu i podvođenje maloletnica, bio je dobro povezan sa bogatim i moćnim ljudima, među kojima su i predsednici Donald Tramp i Bil Klinton, kao i britanski princ Endrju.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Američki državni tužilac: Bilo ozbiljnih nepravilnosti u zatvoru u kom se Epstajn ubio

Izvor: Danas, 12.Avg.2019

Državni tužilac Vilijam Bar rekao je danas da je bilo "ozbiljnih nepravilnosti" u saveznom zatvoru u kojem je Džefri Epstajn oduzeo sebi život dok je čekao suđenje zbog optužbe za seksualnu zloupotrebu i podvođenje maloletnica. Članak Američki državni tužilac: Bilo ozbiljnih nepravilnosti...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.