Američki avioni pogodili 90 meta za tri dana

Izvor: BKTV News, 19.Avg.2014, 12:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Američki avioni pogodili 90 meta za tri dana

Američke letelice izvele su 35 vazdušnih udara na džihadiste Islamske države u poslednja tri dana, uništivši više od 90 meta, saopštio je danas Pentagon.

To su bili najžešći američki napadi na pozicije ekstremista od kako su SAD krenule sa vazdušnim udarima 8. avgusta, prenela je agencija AFP.
Bespilotne letelice i borbeni avioni „eliminisali“ su ekstremističke pozicije dok su se džihadisti borili za kontrolu nad najvećom iračkom branom u severnom Iraku, >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << rekao je portparol Pentagona Džon Kirbi.
Glavni cilj američkih vazdušnih napada na islamiste u severnom Iraku je zaštita manjinske zajednice jazida kao i američkog osoblja i objekata.
Jedan od ciljeva tih napada je i sprečavanje napredovanja islamista ka gradu Erbil, prestonici kurdistanskog regiona u Iraku.
Izvor: tanjug.rs
The post Američki avioni pogodili 90 meta za tri dana appeared first on BK Televizija - BKTV News - Telefakt.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.