Američki ambasador u Rusiji Džon Hantsmen podneo ostavku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Avg.2019, 21:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Američki ambasador u Rusiji Džon Hantsmen podneo ostavku

Američki ambasador u Rusiji Džon Hantsmen podneo je ostavku posle dve godine od dolaska na tu funkciju, u periodu koji je nazvao istorijski teškim za odnose dve zemlje.

Predsednik Donald Tramp ga je imenovao na dužnost 2017, dok se u SAD vodila istraga o umešanosti Moskve u američke izbore 2016.

U pismu ostavke, Hantsmen je naveo da je počastvovan što ga je Tramp imenovao na tu poziciju "u istorijski teškom periodu po bilateralne odnose", javio je AP.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
Razlozi ostavke nisu navedeni.

Mediji spekulišu da bi Hantsmen mogao ponovo da se kandiduje za položaj guvernera države Juta, dužnost koju je napustio 2009. kada ga je tadašnji predsednik Barak Obama postavio za ambasadora u Kini.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.